-
BIST 100
18087,87%-0,13
-
DOLAR
46,79% 0,15
-
EURO
53,55% 0,03
-
GRAM ALTIN
6275,97% 1,32
-
Ç. ALTIN
10055,28% 1,19
YAŞAM
YAŞAM Haberleri-
A+Buyut
-
A-Kucult
Antalya Oyuncak Müzesi’ne Azerbaycan’dan 26 parçalık bağış
Antalya Oyuncak Müzesi’ne Azerbaycan’dan 26 parçalık bağış
Antalya Büyükşehir Belediyesi Müzeler Şube Müdürlüğü'ne bağlı Antalya Oyuncak Müzesi, Azerbaycan Kültür Merkezi’nin bağışladığı 26 parçalık özel bir koleksiyonla zenginleşti.
ANTALYA (İGFA) - Azerbaycan Kültür Merkezi’nin katkıları ve bağışlarıyla ‘Gelenekten Geleceğe: Azerbaycan Oyuncakları’ sergisi Antalya Büyükşehir Belediyesi Oyuncak Müzesi’nde sergilenmek üzere açıldı. 1800’lü yıllardan günümüze kadar, başta Avrupa olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinde üretilen yaklaşık üç bin parça oyuncağın yer aldığı müze Antalya’nın en önemli kültür merkezlerinden biri olarak yerli ve yabancı misafirlerine ücretsiz olarak hizmet veriyor.
26 PARÇA OYUNCAK
Azerbaycan Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçiliği’ne bağlı Azerbaycan Kültür Merkezi, Türk müzeleriyle işbirliği yapıyor. Bu kapsamda Azerbaycan’la ilgili eserler kalıcı olarak sergilenmek üzere Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Antalya Oyuncak Müzesi’ne bağışlandı. Müzede Azerbaycan köşesi oluşturuldu, oyuncaklar arasında Azerbaycan halk masallarının kahramanlarının, ünlü çizgi film kahramanlarının maket oyuncakları yer alıyor.
KÜLTÜR MİRASI MÜZEDE SERGİLENECEK
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Antalya Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi, Tanıtımı ve Turizm Dairesi Başkanı İsmail Oskay, “Türk dünyasının gözbebeği Kafkasların incisi diye adlandırdığımız Azerbaycan ile iki devlet bir milletiz. Oyuncak müzesinde yer alan bu oyuncaklar aslında bizi birbirimize yakınlaştıracak projeler. Azerbaycan’ın bu kıymetli kültür mirasını Antalya Oyuncak Müzesi’ne kazandırdığı için Azerbaycan Kültür Merkezi’ne çok teşekkür ediyorum” dedi.
OYUNCAKLAR KÜLTÜR KÖPRÜSÜ OLACAK
Azerbaycan Kültür Merkezi Başkanı Samir Abbasov da “Bugün bizler için çok özel ve mutlu bir gün. Kardeş ülkemizde Azerbaycan’ın kültür mirası oyuncaklarının sergilenmesi bizler için gurur verici. Türkiye ve Azerbaycan dost ve kardeş olan iki ülkedir. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk “Azerbaycan’ın sevinci sevincimiz, kederi kederimizdir” demiştir. Müzeyi gezen Antalyalı çocuklar da Azerbaycan hakkında bilgi sahibi olacak, ülkemizi yakından tanımak isteyecek ve kültür köprüsü olacaktır. Oyuncak sadece bir eğlence aracı değil, bir milletin de hafıza taşıyıcıdır” diye konuştu.
Rekabet'ten HARIBO'ya geçici tedbir!
Ağrı'da 'sağlıklı nesil' ödüllendirildi
İzmit Hüseyin Paşa Camii haziresine Büyükşehir vefası
Ağrı'da sağlık çalışanlarına iletişim eğitimi
TBMM’ye AK Parti'den dev teklif... En düşük emekli aylığı 23 bin 552 TL'ye yükseliyor
MEB’den ortaöğretimde yeni düzenleme... Sınavla öğrenci alan okullarda değerlendirme süreci değişti
BİLSEM sonuçları açıklandı... Kayıt ve itiraz takvimi belli oldu
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi 9 yeni programla geleceğin mesleklerine açılıyor
Bursa Yenişehir’de tarihi gün… Babasultan Obası kapılarını açtı
İzmir Aliağa’daki orman yangını kısa sürede kontrol altına alındı
İstanbul Bakırköy'de sokak hayvanları bakım merkezi yenileniyor
Ankara’da 'Mor Haritam' yenilendi
Güzelyalı Çamlıbel’de orman yangını riskine karşı temizlik çalışması
Bursa'da bereket Keles'te paylaşıldı
Samsun’da Adnan Menderes Bulvarı’nda sıfır atık dönüşümü
Antalya’da Halk Süt Projesi 6 yaşında
Minik Okyanus resim yarışmasında zirvede
Denizli’de beslenme desteği 8.272 çocuğa ulaştı
Trabzon’a Otizm Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi geliyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan tarım, spor ve ekonomi mesajları... Kadın ve genç çiftçilere kredi limiti 5 milyar TL
ADD Bursa Şubesi’nden “Cumhuriyet ve üniter yapı” vurgulu açıklama
Adıyaman’da 4 bin 905 sosyal konut için kura çekildi... Yeni kent meydanı açıldı
Eskişehir’de 2026 yaz spor eğitimleri başladı
Bursa Büyükşehir, Osmangazi Dağakça Yolu'nu yeniledi
Bursa Büyükşehir’den Kestel’de aşure ikramı
Sakarya’da köprü yatırımlarına bir yenisi daha
Yabancı plakalı araç işlemlerine dijital kolaylık... Portal yenilendi
Bursa Yenişehir’de buğday alımları başladı
Sakarya Büyükşehir'den Kültür Yolu Festivali'ne özel ulaşım planlaması
Denizli’de Uluslararası Halk Dansları Festivali coşkusu
Yükleniyor







